امروز : چهارشنبه, 29 شهریور 1396

فرومد قطب اول توليد فلفل قرمز كشور

  مناطق اصلي رويش گياه فلفل قرمز تند در ايران: دهستان هاي فرومد و خوارتوران (شهرستان شاهرود) مناطق اصلي كشت اين محصول در کشور می باشند. ميزان توليد فلفل در شهرستان های شاهرود و میامی كه به دليل مرغوبيت، قابليت صدور به خارج از كشور را دارد، حدود 80 درصد نياز كشور است و سالیانه بیش از يك هزار تن محصول از مزارع اين منطقه فلفل برداشت می شود. سطح زير كشت گياه فلفل در فرومد: 400 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه فرومد، زیر کشت این طلای سرخ قرار دارد و از هر هکتار این اراضی بین 2.5 تا 3 تن فلفل برداشت می شود.

 

میزان برداشت این محصول از مزارع فرومد سالانه به حدود 1000 تن می رسد که به همه استان های کشور به ویژه اصفهان، خراسان و تهران صادر می شود.

مردم این منطقه به شیوه سنتی و آیین گذشتگان خود، با پهن نمودن فلفل ها بر روی تپه ها در ماه های شهریور و مهر، مناظر زیبایی را خلق می کنند که در نگاه اول از دور دست، تصور دشت های شقایق در ذهن آدمی قوت می گیرد. این محصول و شیوه خشک کردن آن روي تپه ها، باغات و پشت بام منازل روستايي، یکی از جاذبه های گردشگری آن در اين منطقه شمار می رود.

مزيت استراتژيك اين محصول: اين محصول با توجه به مصارف خوراكي و دارويي فراوان كه در بين كشورهاي جهان و بازارهاي داخلي دارد، جايگاه ويژه اي در امر صادرات دارد. لذا با ايجاد صنايع تبديلي و استفاده از بسته بندي هاي مناسب روز، ميتوان مزيت صادراتي اين محصول را افزايش داد و عوايد زيادي را از اين طريق نصيب كشاورزان و مردم منطقه نمود. انواع متنوعي از اين محصول در ايران قرار دارد. در پژوهش انجام شده توسط مؤسسه اصلاح نهال و بذر كشور، شش توده بومي فلفل کشور شامل فلفل محلي منطقه بيارجمند (روستاي قلعه بالا) شاهرود، فلفل محلي منطقه بيارجمند(روستاي خانخودي) شـاهرود، فلفـل محلـي منطقـه فـرومد- شاهـرود، فلفل محلي منطقه بيارجمند (بخش زمان آباد روستاي برم) شاهرود، فلفل محلي منطقه اباتر صومعه سراي استان گيلان (فلفل شيرين) و فلفل محلي منطقه همدان در دو سال متوالي زير برنامه به نژادي گزينش لاين خالص قرار گرفتند. در سال اول پروژه گزينش تک بوته از هر توده براساس ويژگيهاي کمي و کيفي انجام پذيرفت. در سال دوم ، بذرهاي تک بوته هاي گزينشي همراه با توده هاي مادري برروي خطوطي متشکل از ‎10 بوته در مجاورت يکديگر کشت شدند. در نهايت ‎30 لاين برتر گزينش گرديدند. اين لاينها از نظـر ويژگيهاي مورد نظر يکنواخت بوده، داراي صفات کيفي مناسب و از نظر عملکرد از توده هاي اوليه برتر بودند. غذاهاي فلفلي منطقه فرومد: فلفل در غذاهاي مردم اين منطقه، جزء اصلي ترين ادويه محسوب شده و تنوع غذاهای تند و خوشمزه بسیار زیاد است. قروتي، غوره جوش، قاتقی، كامه جوش و نانهاي فلفلي برخي از غذاهاي محلي اين منطقه است. مشكلات فلفل كاران: نبود اعتبارات کافی و سنتی بودن کار، سبب شده فلفل کاران قسمت اعظم این محصول را به صورت نکوبیده به بازار عرضه کنند. بازار دلالان سالهاي زيادي است كه در اين منطقه داغ بوده و به قيمتهاي ناچيزي اين محصول را از كشاورزان خريداري مي كنند. امید است با همت مسؤلان محلي، شاهد برگزاری اولین جشنواره فلفل منطقه فرومد باشيم. توضيحاتي در خصوص مشخصات علمي، فوايد و كاربردهاي اين محصول استراتژيك : نام علمي : Capsicum annum ، گياهي از خانواده Solanaceae نام اين گياه در بسياري از زبان هاي اروپايي از نام فلفل، Pepper مشتق مي شود. به عنوان مثال در انگليسي به خاطر شكل ميوه هايش به آن فلفل زنگوله اي ، bell Pepper، يا به خاطر طعم اش به آن فلفل شيرين، Sweet Pepper، مي گويند. مشأ پيدايش فلفل در جهان: اين گياه از 6500 سال پيش از ميلاد مسيح بخشي از رژيم غذايي انسان را تشكيل داده است. عده اي معتقدند كه بوميان آمريكايي بين 2500 و 3400 سال پيش از ميلاد، گياه فلفل را پرورش مي دادند. كريستف كلمب در زمان كشف قاره آمريكا، با گياهي مواجه شد كه ميوه هاي قرمز رنگش طعم تندي چون فلفل سياه داشت. او در راستاي هند پنداشتن آمريكا، اين گياه را نيز فلفل قرمز ناميد. پس از آنكه اسپانيايي ها و پرتغالي ها فلفل قرمز را شناختند آن را به سرعت به سرتاسر جهان اشاعه دادند. فلفل قرمز به عنوان چاشني مورد استقبال انواع آشپزي هاي بومي قرار گرفت و از اروپا روانه هند، چين و ژاپن شد. در وهله نخست با آن به عنوان يك ادويه تجملاتي برخورد شد اما اين قضيه ديري نپاييد و به سرعت از سيطره ثروتمندان خارج و در اختيار عموم مردم قرار گرفت. فلفل قرمز در كشورهايي چون برزیل، صربستان و چین توليد مي شود و کشور مجارستان توانسته به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید این محصول تبدیل شود. 25 گونه فلفل توسط هندی ها مورد استفاده قرار گرفته است که از این میان تنها پنج گونه آن که به نوبه خود به 140 نوع تقیسم می شوند، مورد استفاده خوراکی انسان قرار می گیرد. شرايط آب و هوايي مناسب براي رشد گياه فلفل:

گياه فلفل قرمز تقريباً به هر آب و هوايي مقاوم است و گونه هاي ميوه دار آن در سرتاسر جهان توليد مي شود. آب و هواي گرم براي توليد بوي خوش و تند ضروري است. از اين رو فلفل قرمزي كه در مجارستان توليد مي شود در اروپا از شهرت زيادي برخوردار است. در ايالات متحده، كاليفرنيا و تگزاس از نواحي اصلي توليد فلفل اند. انواع فلفل شيرين در آشپزي هاي مختلف به طور خام يا پخته شده و يا عمدتاً به عنوان ادويه مورد استفاده قرار مي گيرد. انواع طعم هاي تند و شيرين فلفل و در انواع رنگ هاي سبز، زرد و قرمز توليد مي شوند. لازم به ذکر است که بوته فلفل مقدار تولید خود را به طوراتوماتیک تنظیم می کند بدین معنی که وقتی مقدار محصول یک بوته زیاد شود گل های جدید پس ازشکفته شدن پژمرده شده ومی ریزند وتبدیل به میوه نمی شوند. بنابراین بهتراست به طور مرتب فلفل های ریزرا که بازارپسند است چیده تا دائما" شکوفه های جدید به فلفل تبدیل شوند.

دماي مناطقي كه انواع فلفل قرمز در آنها مي رويد بين6 تا 29 درجه سانتي گراد، ميزان بارندگي بين 0.3 تا 4.6متر و PH خاك معادل 4.3تا8.3 گزارش شده است. انواع گونه هاي فلفل قرمز نسبت به سرما حساسند و عموماً در خاك هاي شني، گل ولاي مزروعي و خاك هاي به خوبي زهكشي شده بهتر رشد مي كنند. كشت آنها معمولاً از طريق بذر و يا پيوند زدن صورت مي گيرد. گل دهي عموماً سه ماه پس از كشت گياه واقع مي شود. هواي گرم و خشك براي رسيده شدن ميوه ها بسيار مطلوب است. معمولاً ميوه ها با دقت و با دست چيده و سپس در معرض نور خورشيد قرار گرفته و خشك مي شوند. علت تند بودن فلفل: علت احساس تندی کردن در دهان بوسیله فلفل ، ماده ای است به نام کاپسیسین که بسیار برای بدن مفید است. کاپسیسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر توسط برخی از گیاهان جنس کپسیکوم تولید می‌شود موجب رانده شدن بعضی از علفخواران می‌گردد. کاپسیسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل قرمز یافت می‌شود. فوايد : فلفل؛ پرمصرف ‌ترین سبزی جهان، که به عنوان دارو و چاشنی غذا نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در حال حاضر کاپسایسین (capsicin) مولکولی است که باعث ایجاد سوزش در دهان فرد پس از خوردن فلفل می شود؛ این مولکول آن قدر قوی است که اگر یک گرم آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را حفظ کرده و به شدت دهان را می سوزاند. از فواید فلفل این است که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را در انسان کاهش می دهد و کمک شایانی به هضم غذا می کند ؛ اگر چه در گذشته تصور بر این بود که فلفل قرمز سبب وخامت زخم معده می شود اما محققان بعد از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیدند که فلفل قرمز به دلیل دارا بودن کپسیکم می تواند از ایجاد لخته های خونی خطرناک نیز جلوگیری کند. از دیگر فواید فلفل توانایی جلوگیری از انسداد شریان های خونی است و محققان سرطان شناس بعد از انجام آزمایشات گوناگون کشف کردند ماده کاپسایسین در فلفل که عامل طعم تند آن نیز هست، باعث نابودی سلول های سرطانی می شود و شاید دلیل پایین بودن ابتلای به سرطان در میان هندوها، با وجود اوضاع نامناسب بهداشتی درمانی در این کشور، مصرف بالای فلفل باشد. خواص دارويي فلفل قرمز: فلفل از اجزای مهم در غذاهای ملی تعدادی از کشورهای جنوب آسيا و آمريکای لاتين است. پژوهشگران اعلام داشته اند که فلفل تند می تواند مانع از رشد سلول های سرطانی در مبتلايان به سرطان پروستات و عاملی در درمان اين بيماری باشد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران؛ اعضای گروه تحقيقاتی در مرکز پزشکی سيدار سينا در لس آنجلس، آمريکا، اعلام کرده اند که آزمايش های انجام شده روی موش های آزمايشگاهی و همچنين سلول های پروستات مبتلايان به سرطان پروستات نشان می دهد که ماده شيميايی کاپسايين، عامل تندی ميوه فلفل، به نابودی سلول های سرطانی منجر می شود. در طب گياهي از فلفل قرمز به عنوان داروي ضدنفخ، محرك هاضمه، داروي مخصوص دهان، قرمزكننده بدن و محرك جنسي و نيز به عنوان داروي انقباضي استفاده مي شود. به علاوه از فلفل قرمز به عنوان نوعي درمان عمومي براي عوارضي مانند خيز، قولنج، اسهال، نفس تنگي، ورم مفاصل، التهاب هاي عضلاني و دندان درد نيز استفاده مي شود. طبق برخي از گزارش ها C.frutescens داراي خاصيت ضدكم خوني است. تماس مداوم پوست با اين گياهان احتمالاً منجر به آماس ها و تاول هاي پوستي مي شود. از سوي ديگر مصرف بيش از حد آن نيز آسيب هاي كليوي و رودي ـ معدي را به دنبال خواهد داشت. انواع فلفل هاي پاپريكا و كاين در شرايط آزمايشگاهي براي سلول هاي پستاني سم سلولي به شمار مي آيد. مصرف بيش از اندازه فلفل قرمز منجر به بروز زخم هاي اثني عشري مي شود. مقادير بالايي از فلفل قرمز تند و سابيده در حيوانات آزمايشگاهي منجر به زخم هاي معدي و سيروز كبدي مي شود. فلفل قرمز اشتها را برمي انگيزد و به جاري شدن بزاق و ترشحات معدي منتهي مي شود. اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کرده اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش داده اید. پیش از این تصور می شد که فلفل قرمز سبب وخیم تر کردن زخم معده می شود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گسترده ای که انجام پذیرفته از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم می تواند از ایجاد لخته های خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. شاید یکی از دلایل در امان بودن هندو ها از سطح پایین بهداشت در این کشور همین مصرف بالای فلفل است.

منابع: مقاله آقاي کشاورز؛ مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال وبذر گزارش آقاي مهديان؛ خبرگزاري مهر مقاله آقاي مهدي ياقوتيان وبلاگ مقالات كشاورزي ايران نوشته هاي آقاي مهندس محمد مسجدی کارشناس باغباني تهيه كننده گزارش : رضا حاجي سليمي

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی

نظرات   

 
0 #3 بیزهامینی 1396-01-14 18:54
مرسی از مطالب خوبتون
ولی من شنیدم تولید عمده این محصول در روستای بیزه شهرستان داورزن است در این روستا کارگاهای زیادی برا تولید ادویه فلفل قرمز وجود دارد
نقل قول
 
 
0 #2 تشکر و پاسخرضا 1394-05-17 22:59
سلام برادر، هیچ مانعی ندارد از مطالب سایت با درج منبع خبر استفاده نمایید. طرح توجیهی بسته بندی بسیار ایده خوبی میباشد. در حال حاضر شر کتهای صنایع بسته بندی معروف کشور با خرید محصولات کشاورزی منطقه به قیمتی ارزان، و استفاده از بسته بندهای شکیل و با توجه به اسم و رسم خود، مبالغ زیادی را به جیب میزنند. چه خوب است با رشد این صنایع تبدیلی کمکی هم به رشد اقتصاد منطقه بشود. ممنون از تماس شما . اگر کمکی از ما در طرح توجیهی شما ساخته است در خدمتیم.
نقل قول
 
 
0 #1 borhaniحسین برهانی 1394-05-17 05:37
سلام باتشکر از مطالب مفیدتان ایا امکان استفاده از مطالب شما را دارم البته جهت طرح توجیهی بسته بندی فلفل در خارتوران ااگر میتوانید بیشتر مرا راهنمایی کنید. ممنون
نقل قول
 
Written on 13/02/2014, 21:58 by foromadiha
2014-02-13-18-28-49   پیشنهاد شما برای جذاب و دیدنی شدن خیابان اصلی فرومد چیست(منظور خيابان اصلي داخل روستا و بلوار ورودي آن مي باشد)؟ بهترین پیشنهادی که کم هزینه بوده و...
107940
Written on 09/05/1396, 16:24 by foromadiha
اطلاعيه-منتخبين-مردم-در-شوراي-اسلامي-دوره-پنجم-فرومد-در-خصوص-مشكلات-كاهش-فشار-و-يا-قطع-آب-برخي-مناطق-فرومدهموطن عزیز صدای شما رو میشنویم و از وضع بوجود آمده متاسفیم. واقعا بی آبی مشکل بزرگیست که آزار دهنده است. برای رفع ریشه ای مشکل آب فرومد و افزایش کیفیت آب...
Written on 09/05/1396, 16:19 by foromadiha
اسامي-افراد-داوطلب-تصدي-پست-دهياري-روستاي-فرومد      اسامي افرادي که در طرح فراخوان انتخاب دهیار فرومد توسط شوراي منتخب دوره پنجم شرکت نموده و مدارک، درخواست و برنامه های خود را تا مهلت 96.4.31...
Written on 09/05/1396, 16:10 by foromadiha
بيوگرافي-آقاي-محمود-سليميان-استاد-فرومدي-دوتار-نوازي-كشور  قسمتی از بیو گرافی آقای محمود سلیمیان استاد دوتار نوازی کشور؛ -متولد 1334 روستای فرومد (ساکن تهران) -در جوانی شور وشوق موسیقی باعث شد که ایشان به سمت...
Written on 15/04/1396, 15:39 by foromadiha
واکاری-150-هکتاری-منطقه-کلاته‌سادات-میامی-به-اتمام-رسید میامی جوان: رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی گفت: واکاری 150 هکتاری منطقه کلاته‌سادات در این شهرستان به اتمام رسید. به گزارش پایگاه...
1603086
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1288
1045
4591
1588340
25986
37172
1603086
آی‌پی شما: 54.80.137.187
امروز: چهارشنب، 29 شهریور 1396 - ساعت: 10:06:35

مفاخر تاریخی

 

ورود به سایت